🚛 Gratis verzending in Nederland

Niels de Hoog

Niels de Hoog (1961) studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam (studierichting schilderen). Hij exposeerde grafiek, schilderijen, tekeningen en beelden in Nederland (o.a. Amsterdam, Den Haag, Utrecht), Engeland (Londen), Schotland (Edinburgh, Dundee) en Duitsland (Dortmund). In 1985 won hij de Uriotprijs en in 1997 een Basis-Stipendium.

Grafiekopdrachten werden uitgevoerd voor onder andere het Ministerie van VROM (Den Haag), Spirit (Rotterdam) en het Herman Jordan Lyceum (Zeist). Voorts begeleidde Niels de Hoog kunstenaars bij het maken van grafiek in oplage (Grafisch Atelier, Utrecht) en was hij nauw betrokken bij de opzet en uitvoering van diverse kunsteducatieprojecten (o.a. De Aardappeleters en De Toren van Babel).

Bron: Uitgeverij Xanten

 © Angeliek de Jonge

Inspiratie

De inspiratie voor zijn werk haalt Adri uit de natuur, in het bijzonder Nederlandse landschappen, grazende koeien en zijn favoriete bloem: de tulp. Adri creëert een nieuwe wereld die ons verrast en verwondert. De werken van Adri stralen een ongekende vrolijkheid uit en hebben misschien wel daarom een ontegenzeggelijke aantrekkingskracht.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.