Han van Hagen
De aloude etstechniek is de specialiteit van Han van Hagen (1944). Zijn aandacht verschoof daarbij de laatste jaren naar dieren, met de nadruk op vogels. Niet het dier als soort, maar als individu.
Bij kenners van de etskunst is van Hagen een begrip. 
Ger Luijten, voormalig hoofd conservator Rijksprentenkabinet, Rijksmuseum, Amsterdam, schrijft bijvoorbeeld: ‘Het is niet zo dat hij af en toe eens aan het etsen slaat. Het is een noodzaak.’
En Theo Laurentius, bekend van het TV programma Tussen Kunst en Kitsch, merkt op: ‘Ik kijk al meer dan vijftig jaar naar prenten en dat maakt je kieskeurig. Erger nog: je wordt kritisch, op het sarcastische af. Als zo’n ets (van Van Hagen, red.) dat allemaal glansrijk overleeft dan mag je aannemen dat je met een blijvertje te maken hebt.’
Midas Dekkers, schrijvende bioloog: ‘De stier bestaat niet. Wel heb je de stier Herman, de stier van Potter en de stier van Van Hagen. Daar een ets van is geen illustratie, dat is een portret. Een portret van de stier en van Van Hagen.
Han woonde lange tijd in Nieuwkoop en je kunt rustig stellen, dat zijn etsloopbaan daar begonnen is. 26 jaar geleden verhuisde hij naar Zuidwolde in Drenthe. Sindsdien nemen als onderwerp dieren en vooral vogels een belangrijke plaats in. Hij woont daar in een natuurgebied. Op zijn erf heeft hij een eigen vogelkijkhut. Schotse Hooglanders zijn de naaste buren.
Werk opgenomen in de collecties van o.a.:
Rijksmuseum, Amsterdam; Gemeentemuseum, Den Haag; Prentenkabinet Leiden;
Museum de Buitenplaats, Eelde; Drents Museum, Assen; Het Natuurhistorisch Museum, Rotterdam.