🚛 Gratis verzending in Nederland

Jeroen Hermkens

Biografie

Jeroen Hermkens volgde zijn opleiding aan de kunstakademie in Utrecht en Atelier Champfleury in Parijs. Hij is vooral bekend van zijn stadsgezichten. In de loop der jaren verscheen er een indrukwekkende serie litho’s en schilderijen van steden over de hele wereld. De laatste jaren heeft hij voor baggeraar Van Oord een collectie geschilderd van al hun werkzaamheden over de wereld. Maar ook portretten en naakt komen in zijn werk voor.

In 1996 kreeg Hermkens, “De Nederlandse Grafiekprijs” voor zijn grote Litho’s
In 2006 werd hij gekozen tot, “Kunstenaar van het jaar” in Nederland

Hermkens exposeert met regelmaat in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in een aantal museale collecties zoals; Het Rijksmuseum, Centraal Museum Utrecht, Museum Flehite in Amersfoort, Het Drents Museum in Assen, Museum Voorlinden in Wassenaar, Brugge museum en Museum Gouda.

Inspiratie

De inspiratie voor zijn werk haalt Adri uit de natuur, in het bijzonder Nederlandse landschappen, grazende koeien en zijn favoriete bloem: de tulp. Adri creëert een nieuwe wereld die ons verrast en verwondert. De werken van Adri stralen een ongekende vrolijkheid uit en hebben misschien wel daarom een ontegenzeggelijke aantrekkingskracht.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.