🚛 Gratis verzending in Nederland

Vincent van Ojen

Biografie

Vincent van Ojen (1960) studeerde in 1984 als eerste af aan de kunstacademie van ’s-Hertogenbosch met uitsluitend kleurenhoutsneden. In principe heeft hij zich de techniek zelf aangeleerd want niemand maakte houtsneden in die tijd, ook zijn docenten niet. Met name de combinatie grafiek en colorisme maakt het werk bijzonder.

Al snel na zijn academietijd kon Van Ojen van zijn werk leven. Hij nam deel aan honderden exposities en de prenten werden opgenomen in talloze collecties in binnen- en buitenland. Tot 2009 vervaardigde hij een gigantisch oeuvre van meer dan 900 verschillende houtsneden. Daarna maakt hij vooral vrij abstracte olieverven op doek. Een gevleugelde uitspraak van hem is dan ook: “De wezenlijke kwaliteit van beeldende kunst is abstract van aard, het doet er niet toe wat je schildert, maar hoe je het schildert”.

placeholder

“Zo blijft het steeds weer een genoegen om de geraffineerde houtsneden van Vincent van Ojen te zien. Als geen ander heeft hij de mogelijkheden van de houtsnedetechniek uitgediept.”

Wim van der Beek, Kunstbeeld, Volkskrant, Kunstkrant

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.