🚛 Gratis verzending in Nederland

Frank Dekkers

Verlangen

Veel van mijn werk gaat over verlangen. Verlangen naar de einder, de wenkende overgang tussen land en lucht. Het verlangen op een andere plek te zijn, het verlangen naar regen of een dag met sneeuw. Het verlangen naar ruimte. Het pakken van iets dat niet vast te houden is, wind of golfslag. Het veranderen van het landschap door een overtrekkende bui.

Vooral in overgangen vind ik mijn onderwerpen: tussen land en water, langs een bosrand, op de grens van dag en nacht. Altijd in het besef dat alles nú moet gebeuren, niet straks, dan is het weg.

Het buiten als een plek om me terug te trekken. Een landschap waarmee ik een band heb door het seizoen na seizoen te beleven. Bomen die ik in de verte zie staan als oude bekenden. Landschap dat leeft en stroomt. Het landschap als drager van betekenis.

Biografie

Frank Dekkers (1961) is schilder, graficus en tekenaar van voornamelijk landschappen.

Dekkers studeerde Grafiek en later Schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Tijdens zijn studie volgde hij een stage bij de schilder Kees Bol te Heusden. In 1998 ontving Dekkers de Nederlandse Grafiekprijs voor zijn houtsneden. In 2009 verscheen bij uitgeverij Thieme Art een monografie over zijn werk, waarvan in 2015 door uitgeverij Waanders/De Kunst een tweede druk werd uitgebracht. Dekkers’ werk is tentoongesteld in binnen- en buitenland.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.